Sæt pris på de medarbejdere der brokker sig. Det betyder, at de ikke har givet op endnu.

Har du medarbejdere, der brokker sig? Så husk at sætte pris på dem, for det er et tegn på engagement.

Når folk siger deres mening, er det et sandt tegn på, at de kæmper for at forbedre deres vilkår for at kunne præstere og føle sig godt tilpas på arbejdet. Det tavshed, du bør frygte. Tavshed er ofte et tegn på uengagerede medarbejdere og i værste fald, er de i gang med det man kalder “quiet quitting.”

Hvis du endnu ikke er stødt på quiet quitting, er det på tide, at du gør det, og vi er her for at hjælpe dig med at forstå det og forebygge det

Quiet quitting er ikke et nyt fænomen, men er stadig et begreb, som mange ledere ignorerer eller overser, måske ikke med vilje, men fordi, det netop foregår i stilhed og derfor er svært at opdage, når det sker.

Det er, når en person holder op med at gøre en indsats i sit arbejde og langsomt begynder at trække sig fra sit ansvar uden at give nogen formel meddelelse eller forklaring. Det er, når en medarbejder føler en form for håbløshed, fordi de ikke længere har tillid til virksomheden eller lederen. De kæmper ikke imod, fordi de ikke tror på, at kampen kan vindes.

Denne form for opsigelse kan være skadelig for arbejdspladsen, idet den skaber moralproblemer og efterlader teammedlemmer, der kæmper for at dække den fraværende medarbejders arbejde. Kulturen vil lide under det, og du vil stå tilbage med en medarbejder, der gør en minimal indsats, hvilket naturligvis ikke er ideelt.

For at undgå guiet quitting, er det vigtigt at forstå årsagerne til det. Nogle af de almindelige årsager er udbrændthed, følelsen af at føle sig undervurderet eller ikke værdsat og mangel på udviklingsmuligheder.

Her er fem du kan gøre for at undgå det.

1. Et positivt arbejdsmiljø:
Sørg for åben kommunikation og en støttende kultur, hvor medarbejderne føler sig værdsat. Ved at give muligheder for udvikling, kan du holde dine medarbejdere engagerede og motiverede.

2. Genkend tegnene på udbrændthed:
Vær opmærksom på medarbejdere, der ser ud til at have det svært, og gør noget for at løse problemet. Det kan involvere at tilbyde fleksible arbejdsordninger, stille ressourcer til rådighed til stresshåndtering eller blot tage sig tid til at tjekke ind hos medarbejderen og se, hvordan de har det.

3. Skab en feedbackkultur:
Faciliter løbende feedback, mindst en gang om måneden. Opmuntre medarbejderne til at dele deres tanker og meninger og tag deres feedback alvorligt. Lyt til deres bekymringer og husk at tage handling på baggrund af dem.

Hvis du føler dig overvældet af opgaven, der ligger i at facilitere løbende feedback, anbefaler vi, at du bruger Successteam til det. Her er vi selvfølgelig helt objektive…😉

4. Tilbyd din støtte:
Giv medarbejderne de ressourcer, de har brug for for at få succes, herunder uddannelse, coaching og mentorater. En støttende ledelse kan hjælpe medarbejderne til at føle sig selvsikre og styrket, og det vil forhindre quiet quitting.

5. Fejr jeres succeser:
Anerkend og fejr regelmæssigt medarbejdernes resultater. Dette er med til at opbygge en positiv kultur og kan forhindre, at medarbejderne ikke føler sig set eller hørt.

Som konklusion, kan vi konstatere at quiet quitting er et stort problem, der kan have en betydelig indvirkning på arbejdspladsen. Ved at fremme et positivt arbejdsmiljø kan du forebygge det.

Så næste gang din medarbejder brokker sig, så husk, at det måske er den stille person ved siden af, som du faktisk burde være bekymret for. Lad være med at skælde dem der kæmper ud. Lyt til dem og værdsæt, at de stadig prøver at ændre det, de ikke bryder sig om. De er ægte engagerede. 

Det er i øvrigt også, fuldstændig outdated, at være den vrede, mikromanagement-type af chef, anyways…