Attract and retain talent by providing them with the best environment and work-life balance (danish)

Attract and retain talent by providing them with the best environment and work-life balance (danish)

Det lyder åbenlyst, men det er en svær kombination: både at tiltrække de bedste og samtidig have de bedste rammer. Løsningen er simpel, og jeg har arbejdet med den i de sidste 10 år: Spørg, hvad de bedste ønsker sig, gå efter det og vær yderst gavmild, men ikke eftergivende. I dette blogindlæg lærer du følgende:

  • Fastholdelse sker ikke igennem konstante lønstigninger og høj løn, men igennem mening.
  • Du får succes med dit team, hvis du giver det de bedste betingelser og løbende måler på det.
  • Du skal som leder gøre op med vanetankegangen for at forbedre dit team.

Den gamle ledelsesstil og virksomhedskultur er, at jo mere du vil tiltrække og holde på de absolut bedste, jo højere løn skal de have. Jeg er startet et andet sted, for af den høje løn tager Skat 65 %, og penge er kun et meget kortsigtet lykke(rus)middel. Normalt holder lykkefølelsen kun i to måneder efter lønforhøjelsen. Og så er vi lige vidt. Derimod er meningsfuldt indhold langvarigt og utrætteligt. Og du sparer 65 % i skat, hvilket jo i sig selv er befriende; at blive betalt for sit arbejde, uden at man ender med at sidde til 40 kr./timen, som jeg skrev om i Finans i sommeren 2019.

Hvad er de bedste rammer? At man måler på fire ting løbende og er så tæt på sit team, at MUS-interviews er fuldstændigt overflødige. Nemlig stress, performance, tilfredshed og loyalitet. Det gør du ved at bruge Successteam, som er mit nyeste startup.

Fire målepunkter er naturligvis ikke nok til at skabe et succesfuldt team, men det starter der. Du som leder skal også ændre eller pleje dit mindset, så du tager stilling til blandt andet følgende:

– Ønsker du en pengedrevet kultur eller en perfomancekultur?

– Hvad gør du for at tiltrække de bedste talenter i branchen?

– Hvornår har du sidst fyret en på dit team?

Tag den gratis test, og få en komplet oversigt og indsigt i dit eget Successteam.

Leave a Reply