Technological transformation in HR departments – The next big thing (danish)

Technological transformation in HR departments – The next big thing (danish)

Spol frem et par år og forestil dig en HR-afdeling som er data-drevet af teknologi kombineret med datapunkter fra virkelige personer. Fra holdet selv. Hvad ville effekten være og hvordan kan den moderne organisation navigere ud fra denne viden? I denne artikel lærer du:

  • Digital transformation handler ikke om teknologi, men mennesker
  • Andre afdelinger er allerede blevet digitaliserede med stor succes
  • HR-afdelinger har manglet teknologimplementering, og det får folk til at arbejde ineffektivt
  • Teknologi vil hjælpe folk med at performe bedre og trives på jobbet

Det er en stor misforståelse at digitalisering handler om teknologi og ansættelse af flere mennesker med teknisk ekspertise. Det er helt forkert. Digitalisering handler om mennesker. Inden mennesker vil tilpasse sig til nye måder at arbejde og optimere deres kompetencer på, skal grunden og metoden bag implementering af teknologi forstås. Derfor skal man have mennesker til at transformere – ikke teknologi. Alligevel skal teknologien støtte denne transformation.

HR skal digitaliseres

I århundreder har HR-afdelingen faldet bagud mht. hvordan de bruger teknologi til at lette ansættelsesprocessen, organisere deres team, og holde styr deres ansattes sundhed, stressniveau og performance. De fleste organisationer har gjort alt dette udfra ledelsens indblik og mavefornemmelse – især i mellemniveau-organisationer har man ikke haft mulighed for at måle noget af det ovenstående ved hjælp af teknologi. Måske tager nye medarbejdere en personlighedstest inden de bliver ansat, eller gennemgår visse interviews, men når de først starter er det ikke teknologi der holder øje med hvordan den person har det og performer. Dette er ofte overladt til mennesker. Men det er ikke effektivt og kan formindske performance og tilfredshed til det punkt hvor man ender med dårlige resultater eller ineffektive workflows.

Teams idag har anderledes forventninger end teams for 10 år siden. De ønsker input meget oftere end på årsbasis. Arbejdskraften har ændret sig, og HR-afdelingen skal følge med. Det betyder hurtigere behandlingstider, hurtigere korrigering og justering af ting der gik galt, og bedre synkronisering med medarbejdere på alle organisationens niveauer. Med andre ord, en meget mere fleksibel og levende organisation- som en organisme.

Teknologi er løsningen

Løsningen på alle disse ineffektive arbejdsmåder er teknologi. Teknologi der understøtter HR-afdelingen, lederne og resten af teamet med indsights i kombination med menneskelig interaktion fra folk der værdsætter fremtidens teknologi. Tag f.eks Successteam (LINK), hvor teamet måles på fire parametre inden for stress, performance, tilfredshed og loyalitet helt uden besvær, og den gamle ‘årlige interviews med medarbejderne’ metode erstattes. Denne slags software er hvad der skal definere hvordan HR-afdelinger arbejder og måler en organisations puls.

Andre afdelinger er allerede blevet digitaliserede med stor succes

Længe før denne transformation inden for HR, har organisationer allerede digitaliseret mange andre afdelinger og områder med kæmpe effekt og gode resultater. Regnskabsafdelingen er f.eks helt transformeret med online-regnskabssoftware i skyen og digitaliserede bilag så bogførere ikke længere indtaster, udskriver og sender fysiske fakturaer. Eller bare se på hvordan vi kommunikerer via e-mails og chatprogrammer såsom Slack eller Trello i IT-afdelingen.

Vi er nået til digitaliseringsalderen, og nu er det HR-afdelingens tur- det er spændende tider!

Leave a Reply